måndag 24 oktober 2011

2011-10-24 Måndag

Varannan helg jobbar Hanna i Djurhuset på sin gamla gymnasieskola... Djuren ska utfordras både lördag och söndag. Det är fåglar, råttor, möss, hamstrar, höns och kaniner. Det finns flera sorters ormar, en stor äcklig spindel (hu... jag får hurven bara jag tänker på den), ödlor, marsvin, sibirisk jordekorre, klippmarsvin... och massa, massa fler...Och så dom här två raringarna. Jag kallar dom för Hulda och Greta, men egentligen heter dom systeryster och lillstrumpa. Dom bor inne i djurhuset och springer runt benen på en när man är där - hungriga efter mat, fast dom redan fått sin portion.

Dom är jättesmå, ryms tillsammans i en kattkorg (eller hundkorg av minsta modell)
Lite ettriga är dom, går omkring och krymtar hela tiden, vaktar på det mesta - och hugger gärna om dom får chansen...


Utomhus - samma sort, men betydligt större - bor Bill (och hans mamma Molly) Mycket snällare och go'are enligt Hanna.


Men jag håller mig ändå utanför stängslet dom gånger jag är där. Ibland behöver vi familjens bilar själva, och då måste hanna skjutsas/hämtas eftersom det inte går buss dit på helgen. Och då brukar jag passa på att hinna vara med lite.


Dom här är också väldigt söta. Nya små skäggagamsungar, dom är bara nån månad gamla. Väldigt nyfikna (som man ser på den inklippta bilden) och såå gulliga när dom får in sitt fat med larver på... Breda käftar har dom och dom smaskar och äter som om dom aldrig fått mat på år och dag... ;)


Mindre söta är väl ormarna... Även om den här majsormen (tror jag) hör till den mindre sorten. Det var INTE trevligt när Kungspytonormarna skulle ha färskt vatten och den ena hade knorrat ihop sig i vattenskålen. Tur det är Hanna och inte jag som jobbar där - för hade det varit jag så skulle dom inte ha fått något nytt vatten den dagen - men Hanna tog bara tag runt den och lyfte den åt sidan... huuvva..


Och så den här lilla söta - det är nån sorts Geckoödla tror jag... väldigt gullig hon med.

6 kommentarer:

 1. Kul med så många djur! Men fy för lillstrumpa och syster yster, jag är allergisk mot Staffan Westerberg!

  SvaraRadera
 2. Kul med alla djur fast stora spindlar och ormar är jag inte så sugen på! Strumporna var extra gulliga såklart:-)Även om jag också avskydde Staffan Westerbergs program.

  SvaraRadera
 3. Jennie - varför tror du jag döpt om dom till Greta och Hulda... ;)
  //Anette

  SvaraRadera
 4. spindlar och ormar klarar jag mig utan, men grisar är söta! :)

  SvaraRadera
 5. Håller med Emelie, grisarna är jättesöta men de andra otäckingarna kan man klara sig utan ;)
  Säkert ett roligt jobb för Hanna i alla fall :D
  /Maria & Amy

  SvaraRadera
 6. Håller med alla andra men det var roligt att se alla djuren.

  SvaraRadera