onsdag 17 augusti 2011

2011-08-17 Onsdag

Nu är det nästan en vecka sen vi kom hem från besöket i Medeltiden! Vilka härliga dagar vi hade - igen, som alltid. Vädret var väl inte det bästa, det blåste väldigt kallt alla dagarna, men det regnade i alla fall inte, som tur var. Här kommer en liten bildbomb från förra veckan på Gotland.


Medeltidsmarknaden


Vårt hotell, för andra året i rad. I ruinen i bakgrunden kan man sova under bar himmel - och höra munken berätta historier... men vi väljer att sova i en riktig säng - under tak.


Här är vi på väg till Stora Torget för att äta lunch. Min bästaste syster - fast det är klart, jag har ju bara en ;) - tog en vilpaus på ett av fåren...


Tornerspelen är ett måste, även om det är samma år efter år. Här ska riddarna välja kvällens dam ur publiken - men inte i år heller blev man vald....

Det roliga för året är att äntligen vann Landet. Man väljer nämligen sida när man köper biljetter, Staden eller Landet - Borgmästarens riddare mot Landsättningsdomarens riddare. Och vi väljer alltid Landet. Och i år vann vi !!

Vi hyrde bil en dag och åkte runt lite. Vi åkte först till Slite för att kolla, sen åkte vi vidare till Folhammar och kollade på Raukar. Sen blev det Lye där det skulle vara en marknad, men den var väldigt, väldigt liten.


Utsikt över Visby.


Vi såg på en eldshow. Med bara musik, eld och lite, lite berättande från en gycklare så lyckades dom förmedla historien om Skönheten och Odjuret. Men nog tror jag att det var en stor fördel att ha sett Disneyfilmen om Bell och Odjuret, annars hade jag nog inte förstått nån handling. ;)


Gycklargrupper finns det i massor. Här är en av dom som berättade historien om dom första människorna på jorden - Kurt och Lillith


Men visst är det skönt att komma hem till familjen igen också - och helgen spenderades i stugan.


Den här lille hade vi på besök på altanen - han blev väldigt förtjust i Hanna.


och så här alert kan även en liten prick se ut - när lillkusinen blåser såpbubblor som skulle fångas. =)

Idag blev det först en promenad med Wira i Olles Spår, sen fick Nilla åka iväg till Ängarna vid Hannas skola (f.d)

Så här glad blir man när man får springa lös efter åkervägen.


Skolans får - väldigt spännande.


Och lika spännande tyckte nog dom att vi var....

5 kommentarer:

 1. Det blev ju väldigt lyckat att jag gjorde fel:)
  Kul att se bilder från medeltidsveckan, det blir liksom aldrig av att åka in till Visby då, klart att landet måste vinna.:)

  SvaraRadera
 2. Var till Gotland senast när jag var barn, och det är länge sedan;) Det skulle vara trevligt att åka dit speciellt när det är medeltidsmarknad. Vi har en sådan fin marknad i Leksand som brukar vara i maj varje år.
  Så söt Nilla är när hon väntar på såpbubblor. Den lilla ödlan däremot är ingen jag skulle vilja stifta bekantskap med ;)
  Kram Maria & Amy

  SvaraRadera
 3. Härlig vecka ser det ut som :D Och sötaste Nilla som väntar på bubblor Kram Pia

  SvaraRadera
 4. måste nog tillbaka snart för att uppleva gotland som vuxen med. inte varit där på tjugo år eller nåt sånt. hjälp vad gammal jag måste blivit!

  SvaraRadera
 5. Gotland är nog värt ett besök.
  Prickar slutar nog aldrig att vara fartdårar förrän de är pensionärer:-)

  SvaraRadera