måndag 9 maj 2011

2011-05-09 Måndag

I helgen drog Hanna iväg till stugan tillsammans med kompisar - och kvar blev vi andra med hundarna. När hon är borta så märker man hur mycket hon tar hand om hundarna. ;)


Lite bus på gården tänkte Erika och jag att hundarna skulle få.


Men bus... nja, det blev nog mest grästuggande tror jag.Wira försökte få igång Nilla till lite bus genom att springa med en vedklabb...


... men Nilla hade fullt sjå med att leka ko. =)Tur att man har Erika då, hon ville leka en stund.


Det är är all snö som vi har kvar på gården - himmel vad snabbt den har tinat i år. Det är inte länge sen vi stod på den här snöhögen - i jämnhöjd med basketkorgen !!


Fredagkväll blev jag ensam hemma, och jag hade laddat med bra bok, första säsongen av V 2009 och massor av godis.


Men boken kunde jag ha låtit bli. Jag hade lånat Darlah-172 timmar på månen av Hanna. Den skulle vara lite otäck, det visste jag sen jag läst om den när jag köpte den till Hanna. Och fy sjutton vad rädd jag var. Jag hade hunnit drygt halva boken, första halvan hände ingenting, men sen... Redan på dagen, när jag läste några sidor medan jag åt lunch så kände jag en olustkänsla, lite halvrädd... och jag säger till Hanna att nä, jag tror inte jag läser klart den. Men blev övertalad, man måste läsa till slutet enligt henne. Men lovar du att man får veta vilka dom "onda" är - frågade jag, och menade såklart att dom skulle fångas in och boken skulle sluta bra.


Jaadåå, svara hanna... Och jag läser, mer och mer stressat, mer och mer rädd... Jocke kommer hem en sväng, och jag försöker hinna läsa ut den innan han ska iväg igen - för att komma till slutet då allt ska bli bra.


Himla unge - inte sjutton slutar den bra inte - den slutar med att dom "onda" dödar människorna och tar över hela världen. Den skulle jag lika gärna kunna ha oläst.


Nu läser jag Jo Nesbo's (ska vara ett norsk ö) första bok. Jag testade att låna hem den som E-bok, och så har jag "snott" Erikas mini-pc. Den är i perfekt storlek för att ha i knäet när jag ska läsa. Och smidigt, jag går in på bibliotekets hemsida, klickar in mig på E-böcker och väljer den jag ska låna. Sen tar det några sekunder innan den är nerladdad i min dator i 28 dagar - sen försvinner den automatiskt - inga återlämningsdatum att hålla reda på...


Söndageftermiddag hängde jag med Jocke när han skulle iväg och lasta. Med mig hade jag en stol och min "bok" - och medan han lastade satt jag mellan timmertravarna - alldeles vindstilla - i solen och läste.

2 kommentarer:

  1. Huuva... för läskiga böcker! Det är svårare att få ur sig en bok än en film, känslan blir kvar längre. Vi är några "tjejer" som har en bokklubb och det var min tur att välja bok. Valet föll på Igelkottens elegans av Muriel Barbery. Jag har läst en fjärdedel och den är sååå tråkig, hoppas den blir bättre.

    SvaraRadera
  2. Det där ko-betandet känns igen- även pudlarna äter gräs men det hräks utav bara den, det gör inte Freja utan hon "betar" obekymrat gräs, som alla dalmisar vi haft.

    Ja läskiga böcekr kan skrämma livet ur en och jag klarar inte av riktiga skräckfilmer mer typ fredagen den 13:e eller jurtjyrkogården. En och annan liten thriller går väl an....

    SvaraRadera