måndag 25 april 2011

2011-04-25 Påskhelgen

Påskhelgen har vi tillbringat i stugan.


Men stuga eller hemma - spelar ingen roll. Kulorna ska puttas ut från skålen innan man kan äta upp dom...För hundarnas del har det blivit massor med olika spår under helgen. Här har Hanna gått ut för att lägga ett av dom - och Wira tjurar.

Ett av spåren som Hanna la runt stugan. Båda tjuvkikar för att se var hon går nånstans. ;)

Ser ni vad fint man ser himlen genom taket på altanen? Totalt 6 av 10 plastskivor har gått sönder under vintern - så det är bara att byta ut hela taket. Så altanen städades inte upp den här helgen, det får bli när vi fått dit nytt tak.

Förutom spåren fick dom också gå iväg och springa av sig efter skogsbilvägar runt om stugan.

En tjockrumpad Skräper får äntligen springa fritt.


Gäller att blunda när man springer genom kvistarna. =)


Härlig promenad tycker Wira!


Men hon är duktig Piraten. Matte har nystädade golv, ropade jag när hon rusade iväg mot vattnet -och se så bra hon håller sig på sidan om. ;)


Nästa på tur var en tjockrumpad Prick.


Efter den här skogsbilvägen var det mera snö kvar.


Tänk att det är så kul att busa i snön...


.... den här Prickan som för några veckor sen stod vid grinden och pirade - och vägrade gå upp i snöhögen på baksidan. Lilla Toka.

Helgen har varit jättehärlig. Strålande sol och jättevarmt. Och uppe i stugan har vi sol på bro/altan från tidig morgon till sen kväll. Så redan vid 9-tiden satt vi i bikini på bron och solade. Hur skönt som helst!

En bild från förra veckan. Husse arbetsjacka hade hamnat på golvet. Till en liten pricks lycka. Hon älskar att bädda ihop den att sova på... men lite mindre lycka för Husse när han skulle ta den på sig, mer vit än svart... Men lite mer pälsfodrad också förstås. ;)


5 kommentarer:

 1. Otroligt att se snö Här har vi klippt gräs och legat och solat Fina bilder :D

  SvaraRadera
 2. tycker också det känns konstigt att se snö. för trots att den nyss låg här med så är det ju sommar nu!

  SvaraRadera
 3. Visst har det varit en härlig Påskhelg!
  Jag måste ge mig på att lägga lite spår nu när det är snöfritt. Vi ska vara med i spårgruppen på lägret i Iggesund och då får jag lära mig lite mer om hur man lägger ett bra spår hoppas jag :) Härliga bilder på glada hundar!

  SvaraRadera
 4. duktig nilla som både värmer o extra fodrar jackan till husse ;)
  laika hade ett jätteskönt hundtäcke av just en arbetsjacka.väldigt praktisk så nilla kan ta jackan i smyg o sy om den i sommar när inte husse behöver den ;)

  SvaraRadera
 5. Wira som surar var helt underbar:-)
  Jo jackor är uppskattad hårdvaluta att sova på t o m katterna brukar gilla det!

  Nilla som fnattade i snön såg för härlig ut! Håller fullständigt med henne, snö när det är vinter är inget att ha man bara fryser! Men lite kall snö att kyla av sig med en varm vårdag är inte fel!

  SvaraRadera