torsdag 20 januari 2011

2011-0120 Torsdag

Idag (och igår) hade vi enormt vackert väder!!
Tyvärr lite kallt, minus 15 ungefär mitt på dagen.

Men bortser man från det och bara "tittar"så är det härligt...

Wira var väl inte lika nöjd - en liten lastbil körde på hennes gångbana, och det är så smalt så Wira blev tvungen att hoppa ut i snön för att inte bli påkörd - det gillades INTE.


Nu ikväll har vi minus 22. Jag hade varit och skjutsat Erk på träning och när jag kom hem stod Hanna och Nilla - med två täcken - på gården, färdiga för promenad. Men på den korta tid som Nilla sprang runt bilen för att hälsa på mig hann hon blir så kall att ena benet låste fast i "uppläge" och dom andra 3 var som stela pinnar - så det var bara att direkt gå in igen, efter att hon efter många om och men lyckats ta sig upp på bron med sina stelfrusna ben. Stackars liten prick - ingen prommis blev det....


Idag fick jag virus på datorn - som tur var på jobbdatorn där det finns experthjälp, hade det hänt här hemma hade jag nog bara stängt ner och ställt undan den datorn...

Alla mina program stängdes ner, ett fönster med ett program som låtsades scanna av min dator efter virus öppnades och ett program som hette lika som fakescanningsprogrammet installerades på datorn.... Plus att mitt skrivbord med min bakgrundsbild byttes ut mot ett där det stor VARNING med stor röd text - och att min dator hade fått virus.

Men med hjälp av en duktig IT-kille på ett externt IT-företag (typiskt att det ska hända den dagen då vår egen IT-avdelning har möte och inte går att nå på telefon..) hade jag efter 3 timmar lyckats få bort problemet. Och nu hoppas jag bara att det fortfarande är borta imorgon när jag startar datorn igen.

Men fy vilken panik jag fick när allt bara stängdes ner och varningstext kom upp där det stod att alla mina program skulle deleteas....


Hittade en bild från nyår när jag skulle tömma mobilen på "fint väder"-fotona.
Så här låg wira på nyårsafton fast det börjat smälla runt omkring. Det var bara när det var som värst runt 12 som hon reagerade lite.

6 kommentarer:

 1. Fantastiskt vackert vilka härliga bilder, jag var iväg inåt landet och det var strålande sol och minus 5 jag borde tagit en semesterdag så man fått vara ute istället.

  Taskig traktor, knuffa små hundar av vägen på det viset.

  Freja är inte särskilt frusen men är det över (eller kanske under?) -10 är det ingen ide att gå promenader. Och ibland är det svårt nog att bara gå och pinka i trädgården med krampande ben........men det blir väl sommar snart!

  SvaraRadera
 2. Ser härligt ut med vinter på bild alltså ;) här har det varit + grader hela veckan utom idag då vi har haft -2 Nästan all snö är borta Härligt att kunna gå som folk och slippa halka runt på rundorna . Nackdelen är alla kaninlik som dyker upp nu . det var nog många som frös ihjäl här när den första snön kom i nov.

  SvaraRadera
 3. jag blir hysteriskt vid datorproblem, det tar en sekund så är mitt tålamod slut och jag får ropa på niklas. datorer och jag är inte alltid vänner... ;)

  berit blir väldigt sur när vi möter folk ute på promenader just nu, oftast är det ju bara en liten stig upptrampad och den brukar jag försöka ge till dom mötanade. berit tycker det är en otroligt dålig idé att hon ska behöva gå ut i den djupare snön. ;)

  SvaraRadera
 4. Vad det ser härligt ut med sol - den har vi inte sett på veckor här nere.
  Men snön är fortfarande vit och djup! :)

  SvaraRadera
 5. jasså ni har solen ! ser väldigt vackert ut :)
  här är mulet o mörkt men all snö o is är borta från gångvägarna o man ser mer o mer gräsmatta..så våren är på gång :)

  SvaraRadera
 6. Stackars Nilla som inte klarar kylan.. tur att hon är nöjd med att vara inne. Ja du, datorproblem det vill man inte ha,tur att det var på ditt jobb så att dom står för kostnaderna. Skönt med en cool Wira.

  SvaraRadera