måndag 24 januari 2011

2011-01-24 Måndag

Vilket lustigt väder vi har...

Igår hade vi minus 13 - idag har det varit plus 4 !!!

Imorgon ska det bli minusgrader igen och på onsdag lovar dom minus 17, för att sedan bli mindre kallt på torsdag och plusgrader på fredag igen...

Beslutsångest kallar jag det... ;)


I övrigt har jag väl inte så mycket att förtälja - utan här kommer bara vår helg i bilder.

Söndag var det som sagt rätt kallt - men med Mattens rygg och Hannas knän som bråkade så trodde vi oss vara smarta genom att låta hundarna rasa av sig ute på gården istället för en längre promenad.

Men det var bara den här gumman som ville busa...


Pir-maja stod bara vid grinden och ville därifrån - det var manshög snö för att ta sig upp från grinden och man sjönk ner i snön - och det var KALLT.

Så hon stod så här hela tiden och blängde förnärmat på oss när vi försökte få henne att komma och busa.

Annat var det med Wira.

Lite snö, vad gör väl det...

En busrumpa

Så det blev ju likafullt en promenad senare på dagen eftersom i alla fall Nilla behövde få röra på sig...I övrigt har helgen bestått av....
.... basket - som så många gånger annars.

Lördag förmiddag - match med Div2

Lördag eftermiddag - match med Damliga-laget

Lördagkväll - match med Div2

Och söndag - match igen med Div 2.

Det har varit en cup i helgen, seriens 2 topplag från Norrbotten, Västerbotten och Mellannorrland gjorde upp. Erikas lag kom 4:a

Så många timmar för Erika på plan och lika många timmar för familjen på träbänkar...


Avslutar med en bild på Wiras försök till korvhypnos...

"Nån gång SKA det funka att hypnotisera korven till att komma in i munnen"

10 kommentarer:

 1. Mystiskt jag prenumererar via bloglovin men det verkar inte fungera. Ja jag får väl titta in här oftare istället:-)

  Skaffa Nilla en overall hälsar Freja som glatt hoppar i snön med den. Utan gör hon det inte för vi har också snö så det räcker över alla hundar.

  Jag tror Wira försökte hypnotisera matte till att ge henne korven! Sötnos. Snygg busrumpa var det också

  SvaraRadera
 2. Så fin bloggen har blivit :)
  Visst är det ändå skönt när det blir lite varmare. Här har det varit runt 0 grader och sol.
  Så skönt att ni har hittat ett sätt att avleda Wira när hon blir rädd. Nu har jag och Amy haft två fina promenader i rad utan att hon har dragit i kopplet. Det är helt underbart.

  SvaraRadera
 3. ja overall säger berit med, livet blir roligare då! sen att man ser ut som man vandrat ut i sin pyjamas är också en fördel för då oooohar sig tanterna ännu mer över hur söt man är. ;)

  SvaraRadera
 4. Overall är bra vet vi från tidigare fryslortar till hundar. OM det inte är "snöbollssnö" dvs. plusgrader, då blir dalmatinern som hoppar för mycket i drivorna en JÄTTEsnöboll till slut. Haha, skrattar fortfarande åt minnet när hundstackarn nästan välte av tyngden. :)

  Leo, 9 år gammal och klok, låter hälsa tt korvhypnos fungerar inte... Bättre med köttbullehypnos - andas man tillräckligt koncentrerat så RÖR sig köttbullen! :)

  SvaraRadera
 5. Ja Overall verkar vara ngt för Nilla Inte för jag har ngn erfarenhet men bor man i ett sånt köldhål som ni så verkar det vara en bra investering Wilma hälsar till Wira att Hypnos är värdelöst Hoppa upp och sno den istället Mycket lättare och snabbare Tugga sedan fort som fanken så där inte blir ngt till Nilla

  SvaraRadera
 6. Det låter som om Arragon skulle få komma och busa med Wira i snön, han älskar ju snö som ni vet.Ja du, det är ju det där med "tanke till handling" har alltid tyckt att avståndet är långt =)

  SvaraRadera
 7. pir maja liknar pir vera väääldigt mycket haha !
  precis lika !
  vera skulle aldrig gå i en overall gissar jag..hon kan va känslig om rumpen...lite fånig .Täcke går bra men tassarna är ju kalla o då är det kört ;)
  11 minusar hos oss...iih va kallt..

  SvaraRadera
 8. Vad fin Wira är med snö på nosen. Angie är likadan hon tycker inte om att vara i rastgården jo bara pinka men inte busa också.
  Hoppas ni har det bra.

  SvaraRadera
 9. Gillar sista bilden... det bara SKA funka... fick hon någonsin korven?

  SvaraRadera
 10. A de är sjukt väder. Ena dagen iskallt och idag har vi regn :( Men gott att snön försvinner, men mindre kul att torka hundarna efter promenaderna
  ÅH va jag gillar sista bilden <3

  SvaraRadera