tisdag 21 september 2010

2010-09-21 Tisdag


Nu är det verkligen höst. Vi har haft några fina höstdagar då man skulle ha hunnit mycket ute på gården - om man inte legat i rejäl magsjuka och sen mått pyton i ytterligare några dagar. Och sen är jag ju kroniskt lat också, det spelar kanske också in på varför poolen fortfarande är kvar ute på gården och all fallfrukt ligger kvar på marken....


Och idag, när jag verkligen bestämt mig - bestämde alltså igår, när latmasken kröp in och jag hellre satte mig i soffan med min bok - att ikväll skulle jag ta tag i utomhusarbetet och börja fixa lite inför vintern... Men sicken tur - idag hällregnar det, inte kan man var ute då inte.... ;)


En jobbarkompis tipsade om att slänga in en spade jord under sängen - så att latmasken kröp ut under natten... Fast jag vet inte om jag vill, tycker det är ganska skönt att kura ihop mig under yllefilten och läsa eller se på tv. ;)


Den här sommaren har det bara blivit deckare. Det började med att en av städbolagets (som vi anlitar jobbet) killar såg när jag skulle låna ut Stieg Larssons bok till en jobbarkompis. Vi började prata böcker och han är en riktig boknörd. Han frågade vilken typ av deckare jag tyckte om förutom Stieg Larsson, och det är då lättlästa - typ Liza Marklund, Anna Jansson, Camilla Läckberg. Då fick jag tips på några deckarförfattare - och jag har fastnat för dom alla.

Dels är det Yrsa Sigurdardottir och hennes 3 böcker har jag sträckläst.

Sen tipsade han om Johan Theorin som också skriver bra böcker.

Men bästa tipsen är nog Peter Robinson och Stephen Booth - och det är deras böcker jag plöjt den här sommaren... Så gillar ni deckare typ Anna Jansson m.fl så läs dom här också - helt suveräna.

Under ett av regnuppehållen ikväll gick vi ut så att dogsen skulle få springa av sig lite på gården. Ingen av oss hade nån större lust att gå nån längre promenad ifall det skulle komma en störtskur.


Som vanligt var gräset godare och mer åtråvärt än att springa och busa med "syrran".
"pilutta dig"

Men till slut blev det fart på dom - precis lagom till batteriet i kameran tog slut...


Nu ska jag snart ila iväg och hämta hem Erika från träning, sen blir det soffan och Idol.


Och klockan 21 sen blir det dokumentär om Glada Hudik-teatern.
För 1 ½ år sen ungefär hade vi en helgsammankomst med jobbet i Nynäshamn. Dag 2 hade dom bjudit in Pär Johansson - killen som drev igenom teatern med dom utvecklingsstörda i Hudiksvall. Vilken suverän kille, helt fantastisk att lyssna på och man både skrattade och grät när han berättade historien om vilka motgångar dom haft för att starta igång det hela. Han menade att låt dom göra det dom är bra på och kan istället för att försöka lära dom sådant som dom inte har möjlighet att lära sig. Detta efter att han som nyanställd fick veta att dom gått på kurs i 8 år för att försöka lära sig att knyta skorna. På hemvägen stannade han på en skoaffär och köpte skor med kardborreband åt dom istället - och på den vägen är det. Idag har dom t.o.m. varit i USA och visat sin show.


Så jag ser verkligen fram emot att se dom 4 dokumentäravsnitten om Glada Hudik-teatern.

6 kommentarer:

 1. Härliga busbilder även om de inte blev så många.

  Och jag tror att jag ibland är hjärndöd jag upptäckte att jag har Booth i min bokhylla tyckte väl jag kände igen omslaget på din profil, så jag har ju läst honom!Och han är bra. I tillägg till din lista av författare så tycker jag också om Åsa Larsson (b l a svart sol) som ju skriver om mina hemtrakter nästan!

  Nänä, jag har beställt oskendräktighet på Freja tack:-) Så hon behöver inte mamma kissestackaren som väl skulle tappa all päls om hon skulle tvätta honom värre.

  SvaraRadera
 2. Haha, kroniskt lat! :)
  Jag tycker nog att "fritidsbenägen" eller "feriehågad" låter angenämare, även om det kanske är samma sak i slutänden...
  Fast det är inte så mycket som är så akut att det inte kan skjutas upp till ett annat tillfälle. Man måste hinna njuta av tillvaron också, och det finns ju SÅ många böcker som fötjänar att läsas!
  Btw, har du läst Bernhard Coldwells böcker om det gamla England, de som utsepelar sig under Athurtiden plus de som handlar om ännu äldre tid? Om du gillade Gabladons "skotska böcker", så borde du gilla även dessa. Kan varmt rekommenderas!

  SvaraRadera
 3. Ååå så herlige bilder :D Ser ut som de storkoser seg sammen!

  SvaraRadera
 4. Perfekt med boktips Tackar både dig och Strega
  Mysigt att kura ihop sig med en bok när regnet piskar på rutan Jag har oxå boktips Men jag kommer aldrig ihåg författare och titlar så jag får kika när jag kommer hem Återkommer. Väldigt fina bilder Synd du inte fick en på latmasken Hade varit kul att se om de från Umeå ser likadan ut som min :D

  SvaraRadera
 5. ja får nog erkänna att jag är ägare av en latmask med ..vet inte om jord skulle hjälpa..ja menar då måste man ta rätt på det med ;)
  som jag grät när jag såg hudiks uppträdande på skansen o det deras teaterledare berättade. Jag har själv jobbat många år på dagcenter o saknar dem otroliga människorna varje dag !
  /Ann-Sofie med prickvera :D

  SvaraRadera
 6. Jag tackar också för lite boktips. Vi är några tjejer som har startat en bokklubb och det är min tur att välja bok nästa gång. Härliga bilder!

  SvaraRadera