onsdag 10 oktober 2012

Så blev Wira bra i tassen igen - lagom tills Nilla får hudproblem... Det byter bara av.

Nilla har av och till haft lite problem med utslag, så när hon nu fick det igen så skyllde vi på löpet, att det var därför. Men när det inte blev bättre så tog Hanna med sig henne till veterinären, som säger att det förmodligen är nån typ av allergiutslag som hon har. Hon kliar inte direkt, men slickar, slickar, slickar - tills det blir sår.
 
 Så första åtgärd blev den förhatliga tratten...

Nu är inte tratt ett alternativ för Nilla, hon blir som paralyserad när man tar den på henne, hon fryser i steget och kan inte röra sig, och så vill man ju inte lämna henne. Som tur var har Hanna mycket hemmastudier ett tag framöver, men igår blev det några timmar hos mig på jobbet.

Inte heller det roligaste, men bättre än tratten...

Även idag fick hon vara hos mig en kort stund, lagom över min lunch. Det var bättre tyckte hon, när vi stannade här och åt tillsammans med mina arbetskamrater. 

Mycket gott fanns på bänken, och alla delade med sig av ost och bröd. ;)

Men bäst av allt var nog att få dela ost och kycklingsalladen med en av dom... Ost och kyckling är bland det bästa Nilla vet. Och fast hon är en riktig fegis som inte gärna är med okända så stod hon nära, nära hela tiden medan han åt - och blev bortskämd med massor av smakbitar.

Och förutom tratten så fick vi ett specialschampo som hon ska duschas med varje dag nu några dagar, sen varannan dag. Nilla gillar INTE att duscha....

Kallt blir det också. Vi satt och såg på tv igårkväll när Hanna upptäcker att hela soffan skakar... så det var bara att bädda om henne med dubbla filter, och hon slutade inte frysa förrän yllefilten hamnade över huvudet...

Om 10 dgr ska hon tillbaka till veterinären - och då hoppas vi att det ska ha blivit bättre...

5 kommentarer:

 1. känner igen det där skakandet! ;) och att man blir nöjd först när bara nosen syns...om ens det!

  håller tummarna för att det hjälper med alla hemska duschar!

  SvaraRadera
 2. Men lilla gumman, hoppas att hon blir bra fort så hon slipper tratt och bad, däremot behöver hon ost och kyckling i massor som tröst.

  SvaraRadera
 3. Det finns ju något som ser ut som stora badringar som man kan ha runt halsen istället för trattar det funkar inte med sådant för henne?

  Jag hoppas att det snart blir bra för henne så hon slipper duschandet! Freja gillar inte heller det men nu slipper hon det då schampot inte har effekt på henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är även på låret och tassarna (förutom ryggen där hon inte kommer åt så bra hur som helst) och jag tror att en sån där badring inte funkar när det är på bakre delen av kroppen, tyvär... i alla fall så dom så hos veterinären vid nåt annat tillfälle. Det hade nog annars funkat bättre.
   /Anette

   Radera
 4. Å nej, inte tratten :)
  Klart man måste packa in dom när det är kallt, gosigt ska det vara!
  Hoppas hon blir bra snabbt!

  SvaraRadera