måndag 16 maj 2011

2011-05-16 Måndag


Nilla myser i stugan!


Blogger har som sagt krånglat lite, så jag kunde inte blogga innan helgen.
Och helgen - den spenderades i stugan, utan internet, utan tv-kanaler förutom 1:an, 2:an och 4:an, ja och dom som följer med där... Och ingen dvd-spelare. Så man känner sig rätt beroende av vädret eftersom stugan är liten och kan man inte vara ute så kan det snabbt bli lite irritation...

I helgen blåste det kallt och regnade...


Men vi klarade oss bra ändå. Hussen skruvade i timmerbilen hela helgen - och vi andra 3 hade varsin dator där det gick att spela filmer - så vi satt i varsitt soffhörn/säng i stort sett hela helgen - åt massa gott ;) och plöjde igenom en hoper filmer...

Det var bara Hanna som begav sig ut i det dåliga vädret - för självklart skulle dogsen få sig lite spår när vi nu väl var där. =)

Men desto bättre väder hade vi i förra veckan. Erika skulle på träning på andra sidan stan och vi tog med hundarna och vandrade 1½ timme på holmarna i älven.

Nytt ställe - massor att lukta på. =)

Och där på andra sidan - nån km till åt vänster ute ur bild- där bor vi...

Framför oss på gångbanan spatserade en liten and-hona... Inte det minsta rädd för hundarna som kom bakom. Och kolla där säger Hanna, och pekar mot vattnet - där är and-hanen.


Och jag vänder mig ditåt och fotar, och fotar... Och ja, jag håller med Hanna om att han är väldigt stor... - men så lik han är en skata säger jag...

Ja - det är inte lätt att vara Hanna alla gånger och ha en mamma med så dålig koll.

För det första så fotade jag en kråka (alltså inte en skata) och "mamma - det vet du väl - att and-hanen har grönt huvud..." och höll till 2 meter åt sidan från kråkan.


Och jo, grönt huvud, det hade den... =) Men hu så kallt att simma medan snön fortfarande ligger kvar vid strandkanten.

Och Hanna skrattade resten av promenaden åt mig som inte såg skillnad på en and och en kråka.


Vi stannade för vattenpaus vid en grillplats.


Och njöt av en Pärondajmstrut i solen.

Om ni inte smakat på GB:s pärondajm så rekommenderar jag den verkligen!!


Och Piraten fick bada lite. Det är alldels för kallt för att små D-höfter ska få kyla ner hela sig i älven, men lite plask med tassarna måste man ju få göra i alla fall.


Och Pilsner gick ut så här "långt"... =)


Sen var det bara att gå tillbaka till bilen och hämta upp Erika efter träningen - men en riktigt härlig promenad i solen hade vi!

6 kommentarer:

 1. Ja Anette precis sådan där grejer (anden och "skatan") är jag också fullt kapabel till! Men det gör i alla fall att man har kul.

  Pärondajmstrut måste testas!

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha Jag e likadan Jag kallar det mesta för kråka Det är många gånger mina barn har virrat på huvudet och sagt mamma mamma hi hi Kul att se att er snö oxå är på väg bort

  SvaraRadera
 3. snö? det är ju bara fel... ;) haha, jag hade också skrattat! jag kan verkligen ingenting om fåglar och det är tom inom gränsen för vad jag kan ju! hihi! magnums nya är supergod med, den som inte är på pinne utan bar en klump. ;) ska testa pärondaim någon dag men det lät lite konstigt...

  SvaraRadera
 4. mmm..pärondajm måste testas :)

  vilka vackra bilder o så fick man lära sig lite om fåglar med hihi :)

  SvaraRadera
 5. Det är tur att man får lära sig av barnen, eller skyller du på att du ser dåligt? :) Jättehärlig promenad ni fick,många upplevelser för hundarna.

  SvaraRadera
 6. Du visste i allafall att det var en fågel ;)
  Pärondajmstrut var det verkligen gott?? Jag tycker i och för sig om allt som är sött så man får väl prova.

  SvaraRadera