måndag 18 oktober 2010

2010-10-18 Måndag

Snön försvann - som tur var... Det gör väl i och för sig alltid första snön - och den här kändes alldeles för tidig. Nu är jag också bättre rustad för nästa snöfall med vinterdäcken på...

Dock håller jag mig helst från vägarna vintertid - hur lätt det nu är med en dotter som tränar varje kväll. Men hellre skjutsar jag henne än att hon ska behöva åka buss genom stan sent på kvällen. Plus att hon ska hinna med skolan också. Med 2 timmars träning varje kväll kan man inte lägga ytterligare 1 - 1½ timma på att bussa sig till och från - det blir knappt något kvar av kvällen. (hon har dessutom långa skoldagar, slutar inte förran kl 16) Då är det bättre att jag skjutsar/hämtar så dras tiden ner till totalt 20 min resväg.
Och som Strega sa i en kommentar - det är rätt mysigt också, man får tid att prata lite också.

Så det är bara att halka runt på vägarna i vinter också... ;)

Annars är vi lite krassliga här hemma - båda tjejerna är sjuka och vi föräldrar känner oss också lite veka även om vi inte är liggandes. Hanna har dessutom fått svinkoppor... Hur hon nu kan ha fått det, vi har ingen inom närmaste kretsen som haft det nyligt..

Men kanske beror det på att vi bor nästgårds med stadsdelen Grisbacka... Eller att nån av våra två gullgrisar som smittat henne.. ;)

Det känns som om vi alltid är sjuka eller halta på något sätt.... och att det blir mycket bus bak på gården för att gullgrisarna ska få rasa av sig.

Lite bilder från lördagens race - som ni ser finns lite snö kvar.


Tokrace
Och mera race -det märktes att dom tagit det lugnt ett par dagar - det var mycket spring i benen. =)
Bus
Närbild på öronen =)
Jag tror absolut att Nilla kan flyga med sina öron.

7 kommentarer:

 1. Underbara Nilla med Ackeöron och söt Wira med sin lilla pinne:-)
  Jag tycker nästan det är värre att köra på mörka höstvägar än på riktig vintervägar. Men halka är aldrig kul.
  Krya på er så ni får tid och ork att vara ute lite innan man blir insnöad.......

  SvaraRadera
 2. Jag gillar inte heller att köra på vintern, men allra värst är mörker och regnar det så sätter jag mig inte i bilen alls. Söta Nillafladderöra :)

  SvaraRadera
 3. Mitt liv går också ut på att sitta i bilen och skjutsa men vad gör man inte för sina älsklingar. Det klart att Nilla kan flyga, hon kan ta en sväng till Sälen och hälsa på ;)

  SvaraRadera
 4. Håller med Monia där - hellre snö i drivor än vintermörker & osynlig halka...
  Fiina öron på sista bilden! :)

  SvaraRadera
 5. finaste öronen :) vilken busa hon är !
  vi har bara en kväll i veckan som det skjutsas men då är det ett par mil..o två timmars väntan i bil..brr..men vad gör man inte :)

  krya på er !

  SvaraRadera
 6. jag får väl vara glad över att jag inte har några barn att köra runt i vinter. hatar att köra när det är halt! och mörkt...och kallt om man råkar ut för något. nä, kanske bara borde ställa bilen på perkeringen till april? ;)

  SvaraRadera
 7. Härligt att mina "barn" har körkort allihop Hatar att köra bil vid alla dåliga underlag Acke skickar en nospuss till tjejen som matchar honom perfekt :D

  SvaraRadera