måndag 23 augusti 2010

2010-08-23 Måndag

Nu är semestern definitivt slut, kvällarna blir mörkare, redan vid halv9 börjar det skymma, och snart är det mörkt redan innan man åker hem från jobbet.
Det är mysigt när man kryper upp i soffhörnet och har tänt smålampor och ljus runt om i huset, men just nu känns det faktiskt mest bara mörkt, regnigt, kallt och höst.
Kanadagässen (eller vilka gäss det nu är) har redan börjat flyga söderut, stora v-formationer flyger förbi flera gånger om dagen.

Nilla är skendräktig och grinigare än någonsin. Wira, som i normala fall bestämmer totalt över Nilla, hon bestämmer om Nilla ska få ligga i sängen eller inte, om Nilla ska få dricka vatten, gå in i ett rum, allt bestämmer hon om hon sätter den sidan till och Nilla går bara undan. Men när Nilla är skendräktig så stiger hon i graderna i flocken och vips är det Wira som inte får vara i sängen - eller var Nilla befinner sig för tillfället. Hon morrar och gläfsar ifrån åt Wira som bara hukar undan... Och allmänt besvärlig är Nilla för oss andra också... Så just nu är det mycket aktivering och motion som gäller för Prickig-korven - som hon absolut INTE vill, hon vill mycket hellre ligga hemma bland alla filtar och kuddar som hon adopterat som valpar....


Så i helgen trotsade vi det dåliga vädret och tog med oss Nilla ner till Änge.
Vi som alltid haft så nära ner till alla ängar och åkrar får nu gå världens omväg för att komma oss dit. "Vår" väg är avstängd - där ska det byggas cykelbanor och tunnlar under E12:an och också den nya ringleds-vägen runt Umeå innerstad. Mindre kul tycker vi, men vad ska man göra...


Nilla var trög att få igång, hon hade inte alls nån lust att springa omkring på den blöta ängen...

Hon åt mycket hellre gräs - som vanligt....

Och när vi till slut valde att vända hemåt igen kom världens regnskur, så vi var som dränkta katter när vi kom hem - det såg ut som om vi klivit direkt ut ur duschen...

Och är man då en frusen liten Pilsnerkorv - ja, då är det bara yllefilten som gäller....


Nä, det var ingen rolig promenad, då pratar vi mycket hellre om förra veckans fina sommarkväll då vi åkte iväg till "vårt" badställe och badade.


Wira hon hoppar....

... och hoppar... och njuter av att få bada

Medan Nilla håller sig vid kanten som vanligt. Och den här gången upptäckte hon att man kunde spegla sig i vattnet också - vilken snygg prick-kompis hon hittade där.


Ja, dom soliga sommarkvällarna med bad och värme - det är dom vi hellre minns nu när mörkret och kylan kommer... och snart är vi där igen!


Ha de' gott!

/Anette med Pilsnerkorv och Pirat

9 kommentarer:

 1. Ja snart får vi sakna sommaren och längta efter nästa! Ju äldre jag blir desto sämre tycker jag om vintern. Och kallregn är inte heller en hit direkt.

  Härliga badbilder och särskilt även den på Nilla när hon betar gräs och man ser "blåögat".

  SvaraRadera
 2. Vilka superfina bilder Yllefiltsbilden och gräsätarbilden speciellt.. Acke och Nilla är så lika till sättet förutom det där med skendräktigheten då Fast Acke hade nog behövt få en dos skendräktighet så vår Wilma kunde få sig en åthutning av honom

  SvaraRadera
 3. Jobbigt med skendräktiga tikar. Vi är på väg att få en vi med. Lite deppig hund som inte vill äta annat än godis.
  Vilka jättehopp Wira gör rakt ut i vattnet! Det är tufft :)Härliga sommarbilder som värmer när det spöregnar ute.

  SvaraRadera
 4. ännu ett litet skendräktigt monster! ;) kastrering är fina saker det. hihi!

  SvaraRadera
 5. det var länge sedan vera adopterade nu( ..glömmer aldrig när hon adopterade laika haha )..hoppas nillas "bebisar" flyttar snart så hon blir sig själv igen ;)
  härliga sommar badbilder !

  SvaraRadera
 6. åh misunner deg ikke nå, som har skendrektighet. Pyton. Men koselig blogg med fine bilder

  SvaraRadera
 7. Undrar om Lova kommer att bli skendräktig hon löper nu det var inget roligt när Cherié löpte. Men vi får se. Vad fin du har gjort sidandet var länge sedan jag var här och kollade men det skall bli oftare. Ha det gott.

  SvaraRadera
 8. Stackars Nilla som måste vara i underläge med "lillasyster", tur att hon löper så att hon stiger i graderna. Kan förstå att Nilla inte gillade promenaden hon vill väl helst ligga under filten.

  SvaraRadera
 9. Herlige bilder! :D For en pen dame :-)

  SvaraRadera