söndag 1 augusti 2010

2010-08-01Redan augusti - det är inte klokt vad sommaren gått fort. Och imorgon börjar jag jobba.... i och för sig bara en vecka, sen är jag ledig en vecka igen då jag åker med Systeryster ner till Gotland och medeltidsveckan.

Här bredvid har vi en bild på snyggingen Findus. Hanna åkte upp och hälsade på Farmor en dag och passade på att kramas lite med Findus.Annars har vi inte gjort så mycket den här veckan, bara latat oss och njutit av att vara lediga... jag och Hanna alltså, Hussen och Erika har jobbat... Det har inte varit speciellt bra väder heller, regnigt och grått, så man har helst hållit sig inomhus.


Men vi passade på att åka och bada en kväll då det var upphåll och lite bättre väder.


Wira simmar som vanligt, gång på gång hoppar hon ut i vattnet och hämtar dummien.
Hon är så söt när hon är blöt... =)Och Nilla står vid strandkanten och tycker att Wira är hur dum som helst som kastar sig ut i vattnet på det här sättet.... =)


Igår fick Wira ett långt spår i skogen. Här har hon precis startat. Hanna bad mig ta med kameran för att fota... Vilket kanske inte var det bästa alternativet av fotograf. Jag skulle göra mig till och försöka ställa in ljus och sånt själv för att få finare bildare, vilket resulterade radering av dom flesta.

Spåret slutade vid ett gammalt sandtag och jag skulle gå en genväg för att kunna fota när dom kom i slutet av spåret, men jag missade den lilla - nästan osynliga - stigen som Hanna försökte peka ut för mig, och kom fram på helt fel sida av sandtaget. Tur att jag hade en röd tröja och syntes väl, så Hanna såg mig på lång håll och ringde och dirigerade om mig till rätt ställe....

Inte för att det hjälpte för kvaliten på bilderna... så här såg dom flesta ut, man ser en liten del av Wira, resten hamnade bakom buskarna....

Men Wira klarade spåret galant - hon är superduktig... och ikväll ska dom iväg på spårkurs igen. Den har haft uppehåll för semester, och nu är det några gånger kvar i augusti.

Nilla fick inget spår den här dagen - hon fick istället åkta till Gammlia och hälsa på djuren.
Geten Wilmer får en puss genom stängslet. =)


Fåren Moa och Matilda kommer från Hannas skola - och jo, dom fick en puss dom med.

Och svarta fåret Saga fick en hon också.

Grisarna däremot hade ingen större lust att träffa Nilla, hon stod vid staketet och "pirade" för att dom skulle komma, men dom bökade bara runt i jorden istället.


Hästen var hon rädd för - Stjärnblixten från Forslundagymnasiet, finns ingen snällare häst enligt Hanna, men där höll Nilla inte med...

Sen avslutades besöket med glass. =) Mums!

En rolig dag tyckte Nilla!

7 kommentarer:

 1. Håller med Nilla om att hon verkar haft en rolig dag!
  Har också bett husse fota våra spårövningar det är inte lätt resultatet blir oftast att man ser baken på mig, och Ville försvinner i terrängen:) Freja kanske syns mer på kort pga färgen och storleken. Men vi har faktiskt varit jätteslöa på att spåra när det varit så varmt men nu börjar det ju bli temeperatur för det. Fast det blir nog mest kantarellträning närmaste tiden.
  Wira verkar trivas som fisken-i vattnet.
  Och Booth måste jag se till att prova är så lässugen!

  SvaraRadera
 2. ja vilka härliga dagar..åh vad jag gillar nilla som vill hälsa på grisar bilden :) vera skulle inte våga locka på grisar inte..
  ja redan augusti o jag önskar så att jag också hade medeltidsdagar att se fram emot ! ta maassa bilder !
  höstväde o mera spårning även här innan vi packar ner oss i flyttlådor ..mailar såklart adressen när det blir dax !
  kram !

  SvaraRadera
 3. Medeltidsvecka på Gotland låter jättekul!!
  Så tuff Nilla är som vågar pussa på alla dessa djur, tror inte Amy skulle våga;)

  SvaraRadera
 4. åh vad härligt glad hon ser ut på sista bilden! och känn dig inte allt för besviken, spårbilder är ju jättesvåra att få till några bra!

  SvaraRadera
 5. Sista bilden var ju bara för bra och spårbilder ... det har jag slutat ta ..hos oss blev det mest rumpbilder ;)

  SvaraRadera
 6. så söta pussbilder!!!

  SvaraRadera
 7. Va härligt glad hon är på sista bilden!! :)

  SvaraRadera