torsdag 15 juli 2010

2010-07-15

Vattenblomman - som Wira massakerade på några minuter - den köpte vi på Rusta, men den finns också på ÖoB - och på många andra billighetsaffärer. Och tur var det kanske - att den bara kostade några tior, eftersom den inte höll att leka med. ;)
Igår åkte Hanna och jag på övningskörnings-turné. Vi ska försöka hinna med några såna under semestern - fast målet är att komma längre än till mina föräldrar, tanken är att träna på att köra i andra städer...
Men först lämnade vi av Erki på hennes sommarjobb.... Här får barnen komma och köra elbilar. Riktigt fint uppbyggt faktiskt, med rondeller, övergångsställen, tankstation - det är skyltar för väjningsplikt m.m.
Jag kom dit lite tidigare en dag vid stängningsdags och det var kul att höra barnens fantasi när dom körde omkring. En liten kille, vars betalda tid hade gått ut, försökte föräldrarna få att komma och parkera bilen - men den lille killen körde bara förbi. Så stannade han bilen vid ett övergångsställe längre bort, och när föräldrarna sa åt honom att åka vidare och köra runt för att lämna ifrån sig bilen så säger han bara "det går inte - det är massa människor här" och så pekade han på övergångsstället.... Och det är klart, då kan man ju inte köra.... =)

Men vi åkte alltså vidare till mina föräldrar - och träffade Totto. Mina föräldrar bor i ett område där det bara bor pensionärer, förutom en familj med barn i övre tonåren. En av dom äldre har just nu besök av barn och barnbarn som bor i USA, och barnbarnen tycker det är jättekul att leka med Totto - han har bara lite svårt för att förstå vad dom säger, enligt min pappa, eftersom dom bara pratar engelska. ;)
Så igår, när Totto hörde dom utanför fönstret, så ställer han sig på bakbenen i sängen - och går, på bakbenen, över hela sängen, för att se dom bättre genom fönstret....
Han är en cirkushund - helt klart... =)

Kanske en lite bortskämd cirkushund - här står han i kökssoffan och väntar på att bullfatet ska komma på bordet....
Sen åkte vi vidare till Systeryster. Deras kattungar är nog nästan flygfärdiga, ca 8 veckor nånting tror jag dom är.
Och det här är kattmamman. För några år sen så försvann Sascha, det var nån gång i april/maj och dom letade och letade men kunde inte hitta henne, så dom trodde att hon kanske blivit tagen av räven eller nåt sånt.
Gissa om dom blev förvånade när Sascha kommer inklivandes genom dörren en kväll i september, nästan 6 månader efter att hon försvann. Och efter henne kommer en kattunge på nästan lika många månader.... En liten Tea.
Tea har alltid varit skygg för människor, och aldrig trivts som familjekatt, och idag lever hon nästan helt utomhus och håller sig gärna undan.
Och för några dagar sen hör dom hur det jamas förtvivlat från "gam-gårn", ett hus som beboddes 2 generationer bakåt - och där hittas dom här...
Förmodligen Teas kattungar eftersom "gam-gårn" är hennes tillhåll. Runt 3 veckor gissar vi att dom kan vara....

Av Tea syns inte ett spår, så kattungarna matas med nappflaska ett antal gånger per dygn.
Och mormor Sascha har tagit dom till sig, inte för att hennes mjölk är så näringsrik längre, men dom får känna på att vara kattungar med en kattmamma i alla fall...

Det här blev favoriten - enormt söt liten....
Som efter massa bus somnade på mattes axel.

7 kommentarer:

 1. Totto är en charmknutte:) Och vilka söta små "olyckor", hoppas mamma dyker upp igen. Men samtidigt bra att de får bli socialiserade och inte blir riktiga vildkatter. Blir det en kisse hos er?

  SvaraRadera
 2. usch...kattungar och hundvalpar är farliga att titta på. ;) hihi, vad rolig wira och blomman var!

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder Vad menar du med bortskämd??? Sitter inte dina hundar med vid bordet??? ;) ;)

  SvaraRadera
 4. Svar till Monica: Nä, nån kisse blir det inte här. Nog för att vi alla skulle vilja ha, men det finns grannar runt omkring som är katthatare, tyvärr, så för grannsämjans skull så blir det ingen katt.

  Svar till Pia: Vi hade faktiskt en hund, Buster, som satte sig på en stol och la upp ena framtassen och hängde över bordet... Nilla och Wira nöjer med att tigga från golvet. ;)

  SvaraRadera
 5. Så söta kattungar :)
  Räcker det inte att Hanna tränar där Erika jobbar ? ;)Det verkar vara ett bra ställe.

  SvaraRadera
 6. ja men där kan ju hanna träna ;) såna banor ser så härliga ut ..man skulle vilja prova ..i smyg ;)
  vilken go kisse..låter som "våran " katt som varr ute i ett halvår fr några år sedan ..vi såg honom men fick inte in honom. Så en dag fick vi besök o då går han in igen som om inget hade hänt ..*puh* va orolig man var för honom. Nu är han pensionär 14 år o lever som innekatt hos pia lakrits :)

  SvaraRadera
 7. "Småpittepattarna" mår fortfarande bra, dom matas med kattmammematersättning 4 gånger per dag och blir mer och mer sociala för varje dag. /Systeryster

  SvaraRadera