onsdag 30 juni 2010

2010-06-30

Idag har vi varit och tagit sommarens första bad - ja, för hundarna alltså.. vi andra väntar nog tills vi haft ytterligare ett antal varma dagar....


Wira hoppade i direkt - hon älskar att simma. =)
Nilla den fegisen - hon kan möjligtvis stoppa ner tassen i vattnet - annars så jagar hon helst trollsländor efter strandkanten - eller nosar runt på stranden.


Sen har vi också fått alla papper klara för Erikas övningskörning. Hanna, som snart fyller 18 kör för fullt - överallt dit vi ska. Och ikväll var det alltså dags för Erikas allra första försök bakom ratten. Vi åkte till Bilprovningen där det finns stora utrymmen och testade köra och placera bilen rätt i parkeringsrutorna. Gick jättebra! =)


Vi har också äntligen fått hem Hanna från sommarjobbet. Hon, tillsammans med en kompis, har nu tillbringat drygt en vecka på en chihuahua-kennel tillsammans med 4 vuxna hundar och 3 st halvårsvalpar. Ja, och så hästarna, tuppen och hönsen förstås. Hon har varit väldigt saknad och det var väldigt glada hundar här hemma när hon klev in genom dörren. =)

Men jag måste säga att jag ändrat mig angående "skräp i snöre"-hundar, och när jag blir gammal ska jag ha en sån liten en... Enormt mysig ras, lite bjäbbiga som dom flesta små hundar är, men väldigt kramgoa.
Vi har åkt ut ibland under veckan när tjejerna behövt något (eller bara för att få krama lite på både Hanna och hundar). Här sitter jag med kennelns äldsta kille - Tikro. Han blev min favorit.

8 kommentarer:

 1. jättefin blogg !
  vera tycker att nilla är modig som doppar tassarna ;)
  när jag blir gammal så ska jag ha en tax..så vi får blogga o hålla varandra uppdaterade då o prata om gamla pricktider ;)

  SvaraRadera
 2. härligt med bad! eller hur nilla? *fniss* ja chihuahor är fina! bara det inte är dom minimala, räcker med jättesmå. ;)

  SvaraRadera
 3. Ingen av mina hundar badar, pudlarna dricker vattnet bra med det! Freja vill inte heller bada hon rejsar efter strandkanten det är nog med spänning för henne att få vatten över tassarna!

  Små hundar är ju faktiskt också hundar bara ....små! Sedan är det ofta mycket fart och fläkt i dessa små rackare. Så skaffa dig en, varför ens vänta tills ålderdomen:)

  SvaraRadera
 4. Och glömde visst är Peter Robinson bra just nu läser jag Mörkrets alla färger av honom.

  SvaraRadera
 5. Vilken fin blogg:)
  Ja längden på benen har ingen större betydelse, dom måste ju ha bra med motion och stimulans dom också =)
  Jappe & Mittel är ingen lat hund *haha*
  Gnäbbiga Njaaae - Hundarna blir va man gör dom till mycket =)De är ju de som folk gör fel med, bara för dom har en liten hund så ska den få göra och uppföra sig som den vill & får för lite motion & stimulans...eller att folk inte kan ha sina hundar lösa......de ska ju alla kunna vara.
  Så tycker jag!

  Härligt de ser ut att bada:) Man längtar lite nu till att åka och bada med dom, men de går ju inte nu å ett bra tag....
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Hihi, Nilla badkruka, men det e ok vid de temperaturerna Norrland erbjuder. Chihuahua e lite tuffa.... Känner en som hade en, hennes gubbe hade varghundar och det var den lille som bestämde.

  SvaraRadera
 7. Visst är de söta de små, lätta att ta med. Men än så länge är jag övertygad om att dalmatiner är min hundras, eller om det är individen man är så förälskad i. Vi har bara kommit till mopedstadiet hittils, bil kommer om några år. Samlar kraft till dess....;)

  SvaraRadera
 8. Så himla snyggt du har gjort på bloggsidan nu blir jag lite avis....Oj vad härligt det ser ut med bad för hundarna, tänk att få kort på Nilla när hon hoppar i vattnet det måste ju vara "årets kort"

  SvaraRadera